sobota 1. novembra 2014

Záhrady pri Ville Ephrussi de Rothschild


Francúzska prímorská vila Villa Ephrussi de Rothschild sa nachádza na francúzskej riviére v Saint-Jean-Cap-Frerrat. Navrhnutá bola francúzskym architektom Aaronom Messiahom a postavená v rokoch 1905 až 1912 pre barónku Béatrice de Rothschild.

Členka rodiny de Rothild a manželka bankára Mauricea de Ephrussi Béatrice naplnila vilu starožitným nábytkom, obrazmi starých majstrov, sochami a rozsiahlou zbierkou vzácneho porcelánu.
Po jej smrti v roku 1934 boli zbierky darované Académii des beaux Arts.


Záhrada à la française

Záhrada à la française

Záhrada à la française


Podľa francúzskeho ministerstva kultúry sú záhrady pri vile zaradené medzi najvýznamnejšie záhrady vo Francúzsku.
Každá z deviatich záhrad, ktoré vilu obklopujú má inú tému: florentská záhrada, francúzska záhrada, kamenná záhrada, japonská záhrada, ružová záhrada a záhrada de Sèvres. Boli vytvorené pod vedením záhradného architekta Achilla Duchêne.

Záhrada à la française
je najväčšia zo záhrad a nachádza sa hneď pri vile, zahŕňa terasu, park s palmami, fontánami, sochami a jazierka s leknami. Na jej konci obklopujú repliku Veľkého Trianonu cyprusy.

Španielska záhrada
Z francúzskej záhrady sa schodiskami zostupuje do menších záhrad na nižšej výškovej úrovni. Španielska záhrada ponúka tienisté nádvorie, fontánu a aromatické rastliny.


Španielska záhrada
  
Španielska záhrada  



Florentská záhrada
Ružová záhrada
Kamenná záhrada
 
Japonská záhrada


Vila bola zapísaná ako kultúrna pamiatka v roku 1996.


Zdroj: http://www.villa-ephrussi.com/en/home 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára