sobota 10. januára 2015

RHS Chelsea Flower Show 2014, Londýn - RBC Waterscape Garden, zlatá medaila

Moderná vodná záhrada

RBC Waterscape Garden

 

Designed by

Hugo Bugg

Built by

Himalayan Landscaping, Landscape Associates

Sponsored by

  • Royal Bank of Canada

Ľahko udržiavateľná, symbolická a sofistikovaná - táto záhrada odráža globálne problémy s vodou a zároveň demonštruje praktické riešenia bežných problémov pre malých záhradníkov a komerčné záhradnícke spoločnosti.

Dizajn záhrady ukazuje, ako sa správanie sa vody v prirodzenom prostredí, dá replikovať odvážnymi a inovatívnymi spôsobmi - napodobňovaním povodia, vodou vedenou cez záhradu rôznymi prechodmi a rozličnou rýchlosťou. Dizajn je vrstvený s prirodzene sa vyskytujúcich geometrickými vzormi, pričom vychádza zo štruktúry vyprahnutej zeme, spôsobenej extrémnym globálnym počasím.


Zdroj: https://www.rhs.org.uk

Anemone "Wild Swan"
Pridať popis

Sustainable, symbolic and sophisticated, this garden reflects global water issues while demonstrating practical solutions to common problems for home gardeners and commercial landscapes.

The design shows how water management features that occur in the natural world can be replicated in bold and innovative ways. Mimicking the watershed, water is directed through the garden at different gradients and speeds. The design is layered with naturally-occurring geometric patterns, drawing inspiration from the parched effects caused by extreme global weather. The resulting angles expose and conceal sections of the garden, encouraging further exploration.

Iris sibirica, Iris robusta,
Návrh záhrady

Betón imitujúci popraskanú zem


Večerná iluminácia


2 komentáre:

  1. To je nádhera! Moc se mi líbí to zahradní koupací jezírko ! My máme podobné, ale ne tak moderně udělané :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj :) Zahradní jezírko by se mi moc líbilo! Ale na stránkách té firmy http://www.bazeny-sulc.cz ho nemůžu najít :/ Kolik Vás u nich vyšlo? A jak náročné je na údržbu? Díky za odpovědi! :)

    OdpovedaťOdstrániť