piatok 9. januára 2015

RHS Chelsea Flower Show 2014, Londýn - The Laurent-Perrier Garden, zlatá medaila.


The Laurent-Perrier Garden

 

Designed by

Luciano Giubbilei

Built by

Crocus.co.uk

Sponsored by

  • Champagne Laurent-Perrier




Prírodné artefakty od Ursuly von Rydingsvard, nahrubo vytesané vo vrstvách cédru.



Táto záhrada je vytvorená z radu definovaných vrstiev a je pokračovaním neustáleho záujmu Luciana Giubbilei o textúry, tvary a svetlo. Chladný dizajn ukazuje súhru prírodných prvkov s jednoduchým geometrickým usporiadaním. Zámerom je stimulácia pôžitku z pozorovania a pozvánka na skúmanie pokoja a pohybu prostredníctvom vzťahov medzi kontrastnými formami a materiálmi v záhrade.

Výsadba je tvorená jemnými formami popri silných, odvážnych listoch
; na stenách sa striedajú svetlé kamenné plochy s popínavími rastlinami; tok a odrazy vody dodávajú priestoru svetlo a oživenie. Ku skúmaniu kompozícií a textúr prispievajú aj nadčasové prvky od Ursuly von Rydingsvard, nahrubo vytesané vo vrstvách cédru.


This garden is formed from a series of defined layers, and continues Luciano’s ongoing interest in texture, form and light. The cool, contemplative design shows the interplay of natural elements with a simple geometric layout. The intention is to stimulate the enjoyment of observation, and to invite exploration of stillness and movement through relationships between the contrasting forms and materials in the garden.

The planting features delicate forms alongside stronger, bolder leaves; the walls combine lustres and materials; the stone surfaces are executed with contrasting finishes; the flow and reflection of water gives light and animation. Ursula von Rydingsvard’s timeless forms, constructed in roughly hewn layers of cedar, contribute to the exploration of composition and texture.

 Zdroj: https://www.rhs.org.uk








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára