utorok 14. marca 2017

12 miniatúrnych veľkonočných záhradiek

Čo je malé, to je milé. Nijaké ročné obdobie nie je tak typické vytváraním obľúbených miniatúrnych záhradiek a kvetinových dekorácií ako práve jar a sviatky Veľkej noci. Túžba po konečne zazelenanej prírode nás vedie ku aranžovaniu aspoň kúska prírody v podobe záhradného mikrosveta.


Tu je niekoľko príkladov krásnych jarných aranžmánov. Či už vysadíte keramickú misku jarnými kvetmi alebo vypicháte rezané kvety do plytkej nádoby s vodou, skúste ich omotať prútím do podoby vtáčieho hniezda. Použite tenké ohybné prútie vŕby alebo brezy.

Napríklad také modrice sú veľmi malé, ale už vám určite vykúkajú zo zeme. Samotné veľmi nevyniknú, v hustej skupinke v miske a ešte s prútenou obrubou veru áno! Podobne je to i so sedmokráskami, presadením do misky a prenesením do mierne teplejšieho prostredia urýchlite ich rozkvitnutie.


Môžete si napríklad vysadiť črepník s jarnými cibuľovinami, doplniť ho machovými vankúšikmi a ozvláštniť lístkami. Aj nerozkvitnúté klíčiace rastlinky vyzerajú v takomto aranžmáne veľmi pôvabne.
Sklenená váza s rezanými kvetmi, omotaná prútím do podoby vtáčieho hniezda je typickým jarným aranžmánom.

Do "hniezd" môžete umiestniť zaujímavo sfarbené napr. prepeličie vajíčka alebo rovno kraslice.


Obrázky: Pinterest

Zdieľajte článok so svojimi priateľmi!


1 komentár: